/ Thinkstock/Getty Images
Планинска конна ферма в щата Ню Йорк предлага психотерапия, която включва гушкането на крави, и според някои експерти тя може да се превърне в поредния моден тренд, пише в. "Метро".

Здравните сеанси могат да бъдат особено полезни за хората, които обичат животните. Пациентите, преминали през курса на прегръдките с рогатия добитък, твърдят, че се получава невероятно чувство за релаксиране и за изцеряване. При гушкането на крави се преодоляват страхови неврози, чувство за тревожност, фобии, като пациентите изграждат по-голямо доверие в себе си.



От фермата "Horse&Cow experience" уверяват, че и на самите крави им е много приятно да бъдат прегръщани, тъй като те са едни извънредно чувствителни животни в емоционално отношение. "По време на своята дълга еволюция, те са се научили да разчитат езика на тялото на хората", изтъкват организаторите на новата терапия.
 

ThinkStock/Getty Images


По този начин животните приемат пациентите като член от своето стадо и отгатват дали хората са щастливи или нещастни, дали изпитват чувство на страх или тревожност. Като съответно им отдават от своето излъчване, което си има съответните характеристики.

Bella 💕  #cowcuddles  #cow  #wellness  #wellbeing  #mindfulness  #mindful #healing  #mountainhorsefarm

Публикация, споделена от Mountain Horse Farm (@mountainhorsefarm) на



Кравите имат леко по-висока телесна температура от човешката и пулс, леко по-бавен от нашия. Именно тази комбинация прави гушкането им релаксиращо. Сеанс от час и половина с рогатите лечители струва 300 долара за двама.

#mountainhorsefarm #lodging #horselover #horsesofinstagram #horses #bedandbreakfast #bandb #nature #gate #welness #retreat

Публикация, споделена от Mountain Horse Farm (@mountainhorsefarm) на

БТА