Голям автомобил, малко достойнство
Голям автомобил, малко достойнство / Thinkstock/Getty Images

"Мъжът е като автомобил - докато не легнеш под него, не знаеш какво му липсва", се казва в една поговорка. Някои жени добавят, че е достатъчно само да се види каква кола кара мъжът.

За да установят дали твърдението, че мъжете с големи и бързи коли наистина компенсират недостатъците, които имат между краката, британски сексолози провели проучване, в което взели участие мъже със скъпи автомобили и такива с "обикновени" возила. Те трябвало да определят достойнството си като голямо, средно или малко.

Около 30% от участниците в анкетата, които карали скъпи коли, отговорили, че "мъжествеността" им е по-голяма от средната. 63 на сто посочили среден размер, а 7% отговорили, че "инструментът" е под средния размер.

Какво мислят по въпроса обаче техните партньорки? 12% от половинките на мъжете със скъпи коли отговарят, че партньорът им има член с размер по-голям от средния. 46% посочват средния размер. 42 на сто споделят леглото с мъж, чиято "мъжественост" е под средното.

Изследователите направили подобна анкета и сред мъжете и половинките им с "обикновени" семейни автомобили. В тази група само 26% от мъжете определили "инструмента" си като по-голям от средния, 68 на сто имали среден по размер член, а 6% по-малък от средния.

Що се отнася до половинките, 23% заявили, че мъжете им имат по-голям от средния размер член. 54 на сто посочили средния размер, а 23% споделили, че мъжът им има малък член, пише БГНЕС.

"Макар че има зрънце истина в твърдението, че мъжете със скъпи, бързи и големи автомобили компенсират свои недостатъци, изследването показва, че те са и големи лъжци, когато става дума за личния им живот", казва говорителят на сайта Fleked.co, провел проучването. "Много ревниви са тези, които могат да си позволят луксозни автомобили за десетки или стотици хиляди евро. Тезата за връзка между размера на автомобила и размера на мъжествеността не е нова. Нашето проучване все пак показва, че някои мъже лъжат, независимо от това каква кола карат", добавя говорителят.