Френското селище Карла иска да се побратими с италианското Бруни
Френското селище Карла иска да се побратими с италианското Бруни / снимка: БГНЕС

Френското селище Карла в област Аверн е установило контакт с кметството на селището Бруни, разположено близо до Торино, с предложение за побратимяване, „намигване към френската първа дама“, заяви пред АФП кметът на Карла, Ален Кузен.

„Имам свое мнение, но уважавам първата дама, както и президента. И ние опитахме да установим връзка със селище Бруни като един вид намигване“, обяснява кметът-комунист. 300-те жители на селището, което има богато историческо минало, са на мнение, че инициативата е едновременно забавна и интересна, уверява той.

Въпреки че намерили в интернет редица селища на име Бруни – в Португалия, Австрия, Швейцария и САЩ, общинарите избрали малкото италианско селище заради италианските корени на съпругата на френския държавен глава. „Не съм гледал политическия цвят на кмета на Бруни, но ние имаме всички шансове да постигнем съгласие – това е селище на планинари, те правят чудесни местни продукти и имат богата фолклорна култура като нас“, подчертава Кузен. Кметът на Карла, който изпратил имейл на италианския си колега точно преди Коледа, очаква отговор след празниците.