Фотограф снима голи красавици в изоставени АЕЦ и лудници (СНИМКИ)
Фотограф снима голи красавици в изоставени АЕЦ и лудници (СНИМКИ) / ThinkStock/Getty Images

Фотографът Брайън Кател пребродил всички щати на САЩ, за да заснеме прелестни голи модели, позиращи в изоставени АЕЦ и психиатрични заведения, пише в. "Дейли мейл".

Изданието публикува в електронния си сайт черно-белите творби на 33-годишния фотограф от Флорида. По време на пътешествията си той използвал собствения си автомобил, като на задните седалки поставил матрак, за да може удобно да нощува във возилото си.

Голата 20-годишна Анджелина Джоли в лондонска галерия (СНИМКИ)

Творецът намерил с голяма трудност модели, които да позират за малко налудничавия му проект. От 10 момичета, на които предложил да участват, само едно се съгласявало.

Публикуваните кадри са впечатляващи. В тях личи художественото противопоставяне между съвършенството на голото женско тяло и разпадащите се постройки с призрачни интериори. Направени са снимки в Харствил в изоставената АЕЦ в щата Тенеси, както и в порутения психодиспансер "Света Дева Мария" в щата Монтана.

Голите модели фотографът набирал в съответния щат с помощта на интернет. Кател добре познавал разлагащите се постройки, защото самият той навремето бил клошар.

За осъществяването на своя проект Брайън Кател от град Делрей бийч в щата Флорида набрал 20 000 долара в интернет. Пътешествието на фотографа из САЩ започнало на 28 юни 2014 година и завършило с финални снимки на Хавайските острови през ноември 2015 година, посочва БТА.

Брайън Кател е документирал подробно приключението си с видео и снимки. Можете да ги видите тук