/ iStock/Getty images
Те са умни, очарователни, иновативни и променят средата. Те са жени, които всеки ден преодоляват бариерите и вдъхновяват с историите си.

И в тяхна чест Forbes Adria, част от United Media, организира първото си регионално събитие - Power Women’s Summit, което ще се проведе на 4 септември в Белград.

Това събитие ще събере необикновени жени от различни индустрии: бизнес, здравеопазване, мода, маркетинг, спорт.

По време на него ще бъдат обсъдени темите за предприемачеството и ролята на жените, но и ще бъдат представени успешни жени, които са изградили кариери на най-високо ниво в чужбина. Аудиторията ще се срещне с онези, които не се страхуват да нарушат правилата, а сред темите ще бъдат засегнати още здравето, автентичността и как жените в бизнеса оформят бъдещето.

Посещението на това събитие ще предостави на всеки уникална възможност да общува с колеги, потенциални ментори и бизнес партньори и да придобие нови умения и знания чрез интерактивни семинари и панели.

Ако искате да бъдете част от събитието, можете да напрaвите своята регистрация и да закупите билет ТУК

А наред с множеството успешни бизнесдами от Сърбия, Хърватия, Словения, Черна гора и Босна и Херцеговина, на срещата ще присъстват и тези, които са изградили кариерата си в чужбина и вдъхновяват жените по целия свят.

Екипът ни селектира част от участниците, които ни впечатлиха изключително много – 11 дами, които променят средата и са истински пример за подражание.

Лиза Кармен Уанг

Лиза Кармен Уанг е бивша шампионка на САЩ по художествена гимнастика и успешен предприемач. След спортната си кариера тя основава Bad Bitch Empire. Нейната работа се фокусира върху икономическото овластяване на жените, особено чрез инвестиции в стартиращи компании, ръководени от жени. Уанг е включена в списъка на Forbes 30 Under 30 и е призната за една от 100-те най-влиятелни жени от списание Entrepreneur.

Foto Bad Bitch Empire

Професор Мая

Професор Мая е международно признат социолог и лектор на TEDx. След като спечели докторската си степен по социология, тя стана известна с позицията си срещу извиненията и с ангажимента си да овласти жените чрез подобряване на комуникационните умения и увереността. Тя е автор на книгата „Хей, дами, спрете да се извинявате...“ и ръководи глобално проучване за увереността на жените.

Forbes

Катлийн Грифит

Катлийн Грифит е предприемач, който помага на жените да стартират и развиват бизнес. Тя основава Grayce & Co, маркетингова и медийна консултантска компания, която работи с глобални марки като Nike и Verizon. По-късно Грифит стартира платформата Build Like a Woman, посветена на овластяването на жените предприемачи, и е автор на бестселър със същото име. Нейната мисия е да насърчава жените да инвестират в други жени, създавайки общност на подкрепа и успех.

Личен архив

Сташа Станкович

Сташа Станкович е млад учен от Кеймбридж и основател на стартъпа OvartiX. Нейният научен екип работи върху откриването на терапии от следващо поколение за репродуктивни заболявания и безплодие при жените. Нейното изследване се фокусира върху разбирането на генетиката на репродуктивното стареене, плодовитостта и менопаузата и тяхното въздействие върху заболяванията при жените, включително остеопороза и тумори. Тя е призната за един от най-добрите млади учени в биомедицинския сектор в Обединеното кралство и е носител на множество престижни награди.

Ана Анджелич

Ана Анджелич е един от най-влиятелните маркетингови експерти днес и в момента е глобален главен маркетинг директор на Esprit. Ана има докторска степен по социология от Колумбийския университет, автор е на книгата „Бизнесът на стремежа“ и е експерт по луксозни марки. Заемала е ключови позиции във водещи световни модни компании, а кариерата й е синоним на иновации и лидерство в маркетинга. Тя е включена три пъти в списъците на Forbes за най-добрите маркетинг професионалисти.

Foto Private Archive

Карън Ход

Карън Ход е предприемач, който дава възможност на жените да се занимават с бизнес чрез своята общност WE – Women Entrepreneurs, която има над 40 000 членове. С мисията си насърчава жените в предприемачеството, нейната платформа е подкрепила повече от 1000 стартиращи компании. Ход е призната за лидер в овластяването на жените и е вдъхновяващ оратор, известна с мотото си „Мечтай голямо, постигни повече“.

Foto WE

Ника Зупанц

Ника Зупанц е словенски индустриален дизайнер, известен със създаването на луксозни изделия за престижни марки като Dior, Natuzzi и Alessi. Ника получи световно признание с лампата Lolita. През 2008 г. основава собствено студио, където екипът й работи по проекти, които отразяват съвременната култура и съвременния дизайн. Нейната обширна работа е представена в монографията, озаглавена Nika Zupanc: Breaking the Rules, публикувана от Rizzoli през септември 2022 г.

Forbes

Мила Ливтиненко

Мила Литвиненко е собственик на известната козметична марка Aura, която стартира през 1996 г. в Ниш само с няколко служители. Днес нейната компания има над 100 служители и предлага продукти в 17 страни. Литвиненко е посветена на овластяването на жените в предприемачеството, като подчертава важността на балансирането на професионалния и личния живот.

Forbes

Катарина Лотрич

Катарина Лотрич е предприемач и основател на иновативна фитнес платформа, фокусирана върху персонализирани тренировъчни програми. Нейната работа е призната за предлагането на решения, които помагат на хората да преодолеят предизвикателствата и да постигнат своите фитнес цели, дори в трудни дни. Лотрич спечели две награди на Apple за своите иновации и мисията й е да вдъхнови общността да се грижи за своето физическо и психическо здраве.

Foto Egon Partel-N1

Жаклин Троскот

Жаклине Троскот е собственик на загребската сладкарница Amélie и е позната на публиката като член на журито в популярни кулинарни предавания. Родена и израснала в Мюнхен, тя се премества в Хърватия през 2000 г. Въпреки че е запалена по гастрономията от ранна възраст, Zakline учи икономика. Тя отвори първата си сладкарница в Загреб през 2010 г. и също така е активна като представител на ресторантьори и предприемачи. Тя често говори открито за предизвикателствата на индустрията и подобряването на позицията на предприемачите в обществото.

Лара Бохинч

Лара Бохинч е дизайнер на мебели, родена в Словения, в момента живееща в Лондон. След като учи индустриален дизайн в Любляна, тя се премества в Лондон, за да продължи образованието си в Royal College of Art. Скоро тя става консултант за луксозни марки, включително Montblanc, Gucci и Cartier, където работи повече от десет години. Тя отвори собствено студио през 2016 г. За работата си тя получи няколко награди, включително Ордена на Британската империя, връчен й от кралица Елизабет II.

Foto Kate Martin

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня