Елтън Джон
Елтън Джон / Gulliver/Getty Images
Поп звездата сър Елтън Джон защити британския принц Хари и съпругата му Меган Маркъл от критиките за честа употреба на частни реактивни самолети, пише Би Би Си.

Елтън Джон каза, че той е дал на Хари, Меган и малкия им син Арчи своя частен самолет, за да "поддържат високо ниво на силно необходима защита".

Принц Хари, Меган и Арчи на почивка във Франция (СНИМКИ)

Кралското семейство беше критикувано, след като стана ясно, че за 11 дни са пътували с частен реактивен самолет четири пъти, включително до дома на Елтън Джон в Ница. От Бъкингамския дворец отказаха коментар.

Елтън Джон написа в социалните мрежи: "Много съм натъжен от днешните изкривени и злонамерени публикации в пресата около графа и графинята на Съсекс и тяхното частно посещение в дома ми миналата седмица. Принцеса Даяна, майката на Хари, беше една от най-скъпите ми приятелки. Изпитвам дълбоко чувство на дълг да защитавам Хари и семейството му от ненужна намеса от медиите, каквато допринесе за ненавременната смърт на Даяна."

Восъчните копия на принц Хари и Меган в Музея на мадам Тюсо ще бъдат отделени

Елтън Джон написа още, че е искал да даде на Хари и Меган спокойствие и сигурност в своя дом.

Критиките към Хари са на фона на негови речи и статии за това, колко е важно човечеството да се бори с климатичните промени.

Принц Хари си пада по тези процедури: масаж и педикюр


Елтън Джон каза, че е платил допълнителната такса, наричана "въглеродна компенсация" (carbon offset), която позволява на пътниците на частни джетове да внесат пари за природозащитни каузи, като компенсация за употребата на самолетите.

Средствата се използват за засаждане на дървета и инсталиране на слънчеви батерии.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БГНЕС