/ Gulliver/Getty Images
Елтън Джон се обърна в Instagram към руския президент Владимир Путин, защото е съзрял лицемерие в думите му за либералните ценности и хората с нетрадиционна сексуална ориентация.

Става дума за даденото по-рано интервю за британския вестник „Файненшъл таймс”. В него руският президент заяви, че либералната идея е изживяла времето си и е влязла в противоречие с интересите на преобладаващата част от населението. По думите му право на съществуване имат всички гледни точки, включително и привържениците на либерализма, и трябва да се даде възможност за съществуването на различни идеи, но главното е да не се забравят интересите на основното население. Тогава няма да има вътрешнополитически сътресения, смята Путин. Той добави, че в Русия нямат нищо против хората с нетрадиционна сексуална ориентация.

Владимир Путин: Либералните ценности са отживелица

„Уважаеми президент Путин, дълбоко съм огорчих, когато прочетох вашето интервю във „Файненшъл таймс”. Категорично не съм съгласен с мнението ви, че в обществото ни е остаряла политиката, която обхваща многокултурното и сексуалното разнообразие", написа музикантът в Instagram.

"Вашите думи, че искате представители на ЛГБТ-общността "да бъдат щастливи" и че "нямате с това проблеми", ми се струват лукавство", добави певецът. В тази връзка Елтън Джон разказа, че филмът „Рокетмен”, разказващ за живота му, е бил подложен на „тежка цензура”. По-рано бе съобщено, че от филма са орязани редица сексуални сцени и моменти, свързани с наркотиците. „Струва ми се, че това е лицемерие”, написа Елтън Джон.
 

БГНЕС


След интервюто президентският говорител Дмитрий Песков поясни, че на Путин все така са му близки идеите на либерализма, но се обявява срещу това някой да ги натрапва на другите.

През септември 2015 г. руски пранкери се измайтапиха с Елтън Джон, като му позвъниха от името на Путин. След това президентът наистина се обади на певеца по телефона, помоли го да не се обижда на шегаджиите и предложи да се срещне с него.
 
 
БГНЕС