Рокетмен” – епичната музикална фантазия, която разказва житейската история на Елтън Джон, ще зазвучи в кината от 31 май, съобщиха от Форум Филм България. Най-нетърпеливите фенове на легендата вече гледаха предпремиерни прожекции в избрани киносалони.

Рок, любов и сълзи на премиерата на „Рокетмен” в Кан (СНИМКИ/ВИДЕО)
 
Филмът е за годините, когато той прави големия си пробив на сцената. Проследява фантастичния път и трансформацията на Реджиналд Дуайт от срамежливо музикално дете-чудо до международната суперзвезда Елтън Джон.
 
Историята на момче от малък град, което става една от най-ярките фигури в поп-културата, включва най-емблематичните песни на Елтън Джон, изпълнени от звездата Тарън Еджъртън (който влиза в ролята на Елтън).

Звездни гей двойки (ГАЛЕРИЯ)

В „Рокетмен” участват още Джейми Бел като дългогодишния творчески сътрудник и партньор на Елтън Джон – Бърни Топин, Ричард Мадън като първия мениджър на Елтън – Джон Рийд, и Брайс Далас Хауърд като майката на Елтън – Шийла Феърбрадър.
 
Режисьор на филма е Декстър Флечър, а сценарият е на носителя на „Оскар“ Лий Хол (Били Елиът). В останалите роли са Тейт Донован, Стивън Греъм, Хариет Уолтър и др.
Елтън Джон обожава филма“, сподели пред медиите на премиерата в Ню Йорк Тарън Еджъртън: „Той много се вълнува за филма и това за нас е показателно как сме се справили. Въпреки че Елтън ни даде благословия и знаеше през цялото време каква история разказваме, той все пак остави филма на нас. Рисковано е, защото не знаеш как ще реагира на филма. Общото усещане, надявам се, е, че филмът носи добро настроение и представя неговото наследство“.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук