Джо Лин Търнър: Всеки от нас има задължение да изисква хубава музика
Джо Лин Търнър: Всеки от нас има задължение да изисква хубава музика / Sofia Photo Agency, Юлиана Николова

Легендата Джо Лин Търнър е отново е у нас. Вокалист на "Rainbow" и "Deep Purple" ще пее в клуб "Joy Station", София. Шоуто ще е заедно с китариста Николо Коцев и неговата банда "Кикимора".

Цялото гостуване на Джо Лин Търнър в "Ники Кънчев шоу" можете да чуете на Radio.DarikNews.bg

Рок изпълнителят гостува в предаването на Ники Кънчев и сподели:

Мисля, че това, което имахме през 80-те години, не може да се повтори, въпреки че много ни трябва. Това беше една много специална епоха на растеж, на ренесанс на музиката. И беше свързано с душата и с духовността на хората. В момента всичко е свързано с фалшиво направените работи. Обществото се движи от истинското чувство на душата до изфабрикуваното машинно качество, което е в момента.

Вярвам в мечтата и във въображението. Вярвам, че всеки един от нас има задължение да изисква хубава и артистична музика, защото изглежда, че обществото убива изкуството и свободното мислене на хората. Искат от нас да станем роботи - да направиш каквото ти казват и да слушаш каквото те искат. Ние вече спираме да бъдем индивидуални хора. Когото това се случи, цялото общество ще умре. Това е край на човечеството. Трябва да вършим нещата, преди да е станало твърде късно, защото сме на ръба на унищожението. Всеки ден виждам какво се случва по новините. Нищо не сме научили от историята и това е депресиращо. Вярвам, че посланието на Христос и на Аллах е едно и също - обичайте се един друг.

Според него Америка трябва да стои настрани от случващото се в Украйна. Щом Крим си е бил руски трябва да си остане руски, а и хората там го искат.Рок изпълнителят сподели, че е запознат с комунизма, изолацията, в която са били хората от комунистическите страни. Когато за първи път е отишъл в Съветския съюз е разбрал, че рокендрола е забранена музика, защото предизвиква вътрешна революция, революция на душата и мозъка. Музиката влияе на хората, а правителствата не могат да контролират това.

Джо Лин Търнър Всеки от нас има задължение да изисква хубава музика
netinfo

Певецът се чувства навсякъде у дома, защото смята себе си за гражданин на планетата. Много обича България, знае за нашата история, воините, които сме водили и как все се опитваме да стъпим на крака. Вижда много промени, все позитивни, въпреки че все още имаме проблеми. Има много приятели, харесва храната и хората у нас. Българската храна е много вкусна и чиста, смята той. Надява се да дойде отново в Каварна през лятото. Добра компания за него е човек със сърце и душа, добра храна, малко добро вино или ракийка и много любов. Но над всичко това е уважението. А уважението не се купува, само го даваш, без да изискваш нещо в замяна.

Джо Лин Търнър сподели, че се гордее се с всичките си постижения, но най-много с това, че се старае да бъде все по-добър човек. "Доволен съм, че все пак успявам да съм по-добър, отколкото бях", казва той.

За своята звездна кариера той каза: "Deep Purple" беше една невероятна група. Имах голям шанс, че успях да вляза в нея. Все още правим много добра музика, но без двамата, които си отидоха, не е същото. Джон Лорд и Ричи Блекмор не могат да бъдат сравнявани. Джон си е Джон, Ричи си е Ричи, но когато работеха заедно, беше много специално. Ричи веднъж ни каза: „Не е важно това, което Джон свири, важно е това, което не свири". Джон беше най-големият джентълмен на рока, много талантлив и страхотен човек. Сега имаме нова група, но все още не знае кои ще са китаристи. Те ще са специални гости. Ще изпълняваме класически рок песни, но ще има и нови стилове.
А за концерта в "Joy Station" каза: Ще пеем много "Rainbow", "Purple", ще има няколко изненади. Очаквайте неочакваното.