43-годишният актьор сподели видео, на което се вижда как близък негов приятел подстригва, реже и бръсне почти до кожа прекрасната му коса и почти чуваме как сърцата по света се разбиват.

В клипа Джейсън се представя на последователите си, показва пред камерата (бившите) си коси, а след това обяснява причината за решението си.

Алоха, всички - започна той видеото в Инстаграм по типичния си топъл начин - въпреки че съдържанието стана по-сериозно, когато той започна да обяснява причината за отрязването.

Той продължи: 'Бръсна се, правя го заради пластмасата за еднократна употреба - уморен съм от тези пластмасови бутилки, трябва да спрем. Пластмасовите вилици, всички тези глупости".

Сериозното му послание беше прекъснато за кратко от лек полъх на вятъра, който разсмя Джейсън, тъй като от известно време не беше усещал вятър в главата си.

"О, човече, никога не съм усещал дори вятъра точно там", възкликна той.

Откакто Джейсън стана известен след участието си в "Игра на тронове" и получи главната роля на Аквамен във вселената на DC, дългите му кичури се превърнаха в негов почерк.

Но, както Джейсън намеква във видеото, той е почувствал нуждата да направи нещо шокиращо, за да повиши осведомеността за голямата ни зависимост от пластмасата за еднократна употреба.
 
Той пледира: "Тя отива в нашата земя, отива в нашия океан. Просто виждам някои неща в нашия океан, които са толкова тъжни, така че моля ви, всичко, което правите, за да премахнете пластмасата за еднократна употреба в живота си - помогнете ми".

След това той отдели малко време, за да завърши видеото с положителна нотка и да признае някои от промените, които вече са направени, съобщи "Metro".

"Пластмасовите бутилки са нелепи. Сега много хора произвеждат алуминиеви, което е фантастично", като държи собствената си бутилка на екрана.

Може би е излишно да споменаваме, че хората бяха развълнувани от този ход - въпреки че изглеждаше, че Джейсън държи малко от косата си на главата.
Не мога да си представя колко много жени си изпускат нервите в момента - точно предположи един коментатор, а друг отбеляза: "Ние не одобрихме това, нали?"
БГНЕС