/ / Gulliver/Getty Images
Фронтменът на американската хеви метъл група "Металика" Джеймс Хетфийлд е най-новото попълнение в актьорския състав на биографичен филм за серийния убиец Тед Бънди, съобщи Контактмюзик.
 
В първата му драматична роля почитателите на 54-годишния Хетфийлд ще го видят като патрулиращия полицай Боб Хейуърд, който през 1975 г. извършва първия арест на прословутия убиец, след като спира автомобила му за проверка.
 
Режисьор на биографичния филм "Extremely Wicked, Shockingly Evil, and Vile" e Джо Бърлинджър, който преди е използвал музика на "Металика" в свои продукции и е работил над документална продукция за бандата. Бърлинджър не крие вълнението си, че е успял да осигури участието на "харизматичния музикант" във филмовия си проект.
 

/ Gulliver/Getty Images


"Прекарал съм стотици часове зад сцената с Джеймс и останалите членове на "Металика" и съм запознат отблизо с неговата харизма и завладяващо присъствие. Очаквам той да вложи същите мощ и магнетизъм в драматична роля, така че когато прие предложението ми да се снима във филма, бях изключително развълнуван", споделя режисьорът.
 
Ролята на Тед Бънди е поверена на актьора Зак Ефрон. Във филма зрителите ще видят също Джим Парсънс като прокурора Лари Симпсън, обвинил серийния убиец в процеса в Маями през 1979 г., и Джон Малкович като Едуард Кауарт - съдията, който води делото и произнася смъртната му присъда. Актьорският състав включва още Лили Колинс, Хейли Джоуел Осмънт, Кая Скоделарио, Анджела Сарафян, Грейс Виктория Кокс.
 

netinfo


Снимките за филма вече започнаха в Ковингтън, щата Кентъки, а два кадъра зад сцена дадоха възможност на почитателите на 30-годишния Зак Ефрон да го "зърнат" като Тед Бънди.
БТА