/ БГНЕС
Хиляди празнуващи на площад Сан Марко станаха свидетели не на един, а на два „Полета на ангела“ - традиционна церемония, с която се поставя началото на Карнавала във Венеция, съобщава АФП.

Вижте снимки от пъстрия карнавал във Венеция

Всяка първа неделя на събитието млада жена, която местните хора наричат „Мари“, се спуска по 99-метрово въже от камбанарията на високата катедрала, издигаща се над площада.При спускането си ангелът разпръсква конфети над празнуващите, мнозина от които са в карнавални костюми и с емблематичните венециански маски на лицата си.

БГНЕС

Тази година честта да бъде ангелът се падна на 20-годишната Ерика Чия, която полетя под съпровода на песента на Дейвид Бауи „Космическа чудатост“.

2018-а: Великолепието на Венецианския карнавал в СНИМКИ

По изключение тази година нейният полет беше предшестван от спускането на “ангела войн“ - 27-годишният Микол Роси, който символизираше надеждата и силата на момичето в борбата с тежкото заболяване на Крон (бел. ред. болестта на Крон е хронично рецидивиращо възпаление на стомашно-чревния тракт).

БГНЕС

Традицията на Карнавала във Венеция започва преди 10 века.Събитието се провежда преди Великите пости - 40-те дни на пост и въздържание преди Възкресение Христово. Кулминация на празненствата ще бъде Дебелият Вторник или Марди Гра на 5 март.
БГНЕС