Кралският протокол регулира не само поведението, гардероба и графика на монарсите, но и техния речник. Вижте кои са думите, които кралското семейство не използва в канала "Royal News" във vbox7:

Pardon (Пардон)

Ако имате честта да се срещнете с представител на кралското семейство и ви се наложи учтиво да се извините, в никакъв случай не казвайте „пардон“. Може да мислим, че звучи официално, но тази дума е като проклятие за монарсите. Най-добре е да се използва “sorry” (съжалявам) или “sorry, what?”(съжалявам какво)

Елизабет Втора и Кейт
Gulliver/Getty Images

Тоалетна

Ако ви се налага да отидете до тоалетната, експертът по етикет Мика Майер съветва, просто да отидете без да споменавате думата тоалетна или баня.

Канапе

Как кралските особи си почиват и излежават? Със сигурност те не го правят на своето канапе, приема се, че това е дума, която се използва от средната класа. Когато кралска особа си почива, тя го прави на своя диван.

Всекидневна

В Бъкингамския дворец не съществуват стаи, които да се наричат „всекидневни“. Там има приемни, зали и салони.

Тате

Ако нормалният британец може да се обърне към родителите си с мамо и тате, то малките принцове и принцеси трябва да използват „майко“ и „татко“.

Кейт Мидълтън и Уилям
Gulliver/Getty Images

Десерт

Кралските особи също обичат да си похапват сладки изкушения. Но ако трябва да поискат нещо сладко те никога няма да използват думата „десерт“, вместо това казват „пудинг“. Това включва всички видове сладки лакомства, включително и самия пудинг.

Парфюм

И тази дума не влиза в речника на кралска особа. Вместо това те използват думата аромат.

Вътрешен двор

Ако принц Уилям и Кейт Мидълтън искат да изведат децата си навън, те ще изберат да отидат на някои от озеленените тераси в двореца, а не във вътрешния двор. Някои британци имат вътрешен двор в задните си дворове и думата се свързва със средната класа. Кралското семейство акцентира върху своите озеленени тераси.