Долче и Габана направиха ресторант от злато
Долче и Габана направиха ресторант от злато / netinfo

Не всичко, което блести, е злато, но влизайки в ресторанта на Доменико Долче и Стефано Габана, имате наистина чувството, че се озовавате във вътрешността на златно кюлче.

В заведението всичко заслепява и зашеметява - от пода и стените до масите и приборите. Разположеният върху 1500 кв.м. ресторант „Gold“ е едно от най-шик местата в Милано.

Двата етажа на заведението са свързани със стълба от позлатено стъкло. Ресторантът е разположен по дължина и наподобява продълговата галерия, чиято златна атмосфера се нарушава само по средата, където са мебелите на Феручо Лавиани. Златна е дори тоалетната на ресторанта.

„Златото е цветът на позитивността, на слънцето, на енергията, на лукса и на новата „Dolce vita“, разбирана като вкус към естетиката и като наслада за чувствата“, казват двамата дизайнери. Именно на базата на тази своя философия са изградили и ресторанта.

Кухнята в него обаче е типично италианска и черпи продукти и рецепти от Средиземноморието. За любителите на здравословното хранене е предвидено специално „healthy“ меню, приготвено с по-нискокалорични продукти. Заведението разполага с 202 места. Те са разделени между партера, където е бистрото и където има по-обикновена атмосфера (ако може така да се каже за суперлукса му), зоната за пушачи, „шопинг“ зоната (където може да си напазарувате продукти от менюто) и две сепарета. Мраморът (розов и сив) в ресторанта се комбинира със стомана, стъкло и огледала. Всичко това е осветено с огромни лампи Barovier&Toso, уточнява пронтософия. (БГНЕС)