/ iStock/Getty Images
Ако не сте били щастливи в любовта миналата година, не пропускайте днешния ден. Според експерти, първата неделя от годината е най-удачното време за запознанства в интернет, съобщи в. "Мирър".

Най-уместното време за включване в търсачките Мач, Тиндър, Хиндж, Бъмбъл или други апликации за срещи е довечера, от 20:00 до 22:00 часа.

Първата неделя от годината е особено подходяща за търсене на партньори в интернет, защото хората вече не само са си дали новогодишни обещания, но и са имали време да помислят как да ги реализират.

"След трудната 2020 г. не е изненадващо, че самотните хора са готови да започнат срещи през новата година - каза Хейли Куин от Мач. Въпреки всеобщото желание да загърбим миналата година, пандемията може да има трайно въздействие върху навиците ни за срещи. Например флиртовете в Зум и продължителното ухажване преди срещата на живо вероятно ще се задържат дълго".

Една четвърт от самотните хора отчитат, че 2020 г. се е отразила зле на търсенето им на партньор. Същият процент се надяват да срещнат подходящ човек тази година. 35 процента искат да се възползват от възможности за нови познанства в реалния живот след месеци виртуални флиртове.

Пандемията обаче се е отразила на някои аспекти на любовния живот, защото 18 процента от анкетираните казват, че ще продължат срещите в Зум, преди да се решат да излязат с някого.
БТА