Дадоха директорски пост на 6-годишен малчуган
Дадоха директорски пост на 6-годишен малчуган / снимка: БГНЕС

Луд по железниците 6-годишен палавник получи мечтаната работа като "директор на забавленията" в Националния музей на железниците в Йорк, предаде Би Би Си.

Сам Пойнтън от Лейчестър писал до музея и поискал да замени пенсиониращият се директор Андрю Скот. В молбата си Сам написал: " Имам линия с електрическо влакче. Добър съм с моята линия. Мога да контролирам движението на два влака по едно и също време", пише БГНЕС. Ръководството на музея било толкова смаяно от ентусиазма на невръстния кандидат, че му предложили ролята на директор на забавленията.

Сам заявява по този повод: "Това е на-добрата работа на света. Обичам я. Това е чудесно забавление. Любими са ми парните локомотиви. Харесва ми когато колелата им се въртят". Попитан защо е бил избран за позицията в музея на железниците, нахаканият малчуган отговаря: "Возил съм се на много влакове, включително на Eurostar." Истината е, че музейната управа била силно впечатлена от мотивационното писмо на необикновения кандидат.

Майка му Лорейн пък отбелязва скромно, че както всяко малко момче на тази възраст и нейният син е луд по влакчетата. "Много се интересува от движещите се части и бутала. Не може да им се насити. Той си мисли, че сега, когато получи работата, няма да му се налага да ходи на училище. Трябваше да му обясняваме, че въпреки това трябва да посещава училище".

Всичко започнало като на шега - от прочетената по време на ваканцията от бащата на момчето обява за вакантната длъжност в музея. След като се прибрали у дома, Сам написал молбата и родителите му я пуснали по пощата. За всеобщо изумление тримата били поканени в музея, а детето получило необичайната длъжност.