/ Gulliver/Getty Images
Купувачът живее във френското село Нувион, където се развива сериала
Ценител плати 15 000 долара за „Грешната мадона с големите бомби”
99868
Ценител плати 15 000 долара за „Грешната мадона с големите бомби”
  • Ценител плати 15 000 долара за „Грешната мадона с големите бомби”
Прословутата картина „Грешната мадона с големите бомби” от английския сериал „Ало Ало” бе продадена на търг за 15 000 британски лири. Шедьовърът на измисления художник Ван Кломп има няколко копия, използвани в сериала, но повечето от тях са унищожени или повредени по време на снимките.

Култовата сервитьорка Мими от "Ало, ало!" издаде мемоари, обмисля превод на български
 
Продаденото копие е едно от малкото изцяло запазени, а по думите на организатора на търга Анди Стоу, купувачът живее във френското село Нувион, където се развива сериала. По този начин „Грешната мадона” се завръща у дома.
 

„Грешната Мадона с големите бомби” се появява още в първата сцена от прословутия сериал и остава неизменна част от него във всичките му 9 сезона.

Звездата от „Ало, ало" Гай Сайнър: Комедията показва истината

През това време „Мадоната” е крадена от германците, укривана, фалшифицирана, пращана до Лондон, връщана, крита в германски салам, пришивана за крачоли и дори подарявана на самия Адолф Хитлер в позлатена рамка, пълна с експлозиви.
 

Авторът на „Грешната Мадона с големите бомби” е измисленият художник Ван Кломп, а през годините в сериала са използвани много копия. До днес обаче изцяло запазени са само няколко.

Лейтенант Грубер от сериала "Ало, ало": Влюбен съм в България

Едно от тях е продадено тази събота на търг в английския Бристол за 15 000 британски лири. Картината бе описана от организаторите като „рядка и важна част от историята на британските комедийни сериали”.
 


По думите на организатора на търга Анди Стоу купувачът живее именно във френското село Нувион, където е сниман сериала. По този начин „Грешната Мадона с големите бомби” се завръща у дома.
 

bg.wikipedia.org


Стоу казва, че бил изненадан от големия интерес към реквизита, за който наддавали общо 25 души от цял свят. Купувачът отправил офертата си по телефона, заобиколен от цялото си семейство, а Стоу разказва, че чул радостта на всички от другата страна на линията, щом станало ясно, че картината е продадена.
 

„Мадоната“ е продавана още веднъж - през 2007-а на частен купувач, тогава само за 4000 лири.