/ Gulliver/Getty Images
Ограничителните мерки заради новия коронавирус заплашват кралица Елизабет Втора и семейството й с финансови загуби от около 17,8 милиона британски лири, съобщи британският в."Сън".

Изданието се позовава на имейл, изпратен от лорд чембърлейна на кралското домакинство Уилям Пил до служителите в двора. В него той ги предупреждава, че се очаква спад в приходите тази година с около една трета.

След карантината: Кралица Елизабет Втора няма търпение да се върне на работа


Затварянето за посетители на кралските дворци за няколко месеца причинява сериозни загуби. Миналата година кралското семейство е генерирало приходи от над 70 милиона британски лири от продажба на билети за дворците и от сувенири.

Приходите от посещенията в Бъкингамския дворец миналата година са били 12 милиона лири, а в замъка Уиндзор - 25 милиона лири.

Заради кризата са предприети мерки за икономии, които включват замразяване на наемането на персонал, замразяване на заплатите, готвят се и съкращения на работни места.

Кралица Елизабет Втора към британците: Никога не губете надежда и не се предавайте (ВИДЕО)


Преразгледан е и календарът с ангажименти на кралица Елизабет Втора за периода до 2022 г., който включва нейни и на висши членове на кралското семейство посещения, както и визити на чужди държавни ръководители.
БТА