Британците използват коледното парти за любовни авантюри
Британците използват коледното парти за любовни авантюри / sxc.hu

Един милион британци признават, че отиват на коледното парти с колегите си с надеждата да се сближат с човек, когото харесват, установи допитване на Острова.

Вероятно късметът им е излязъл, тъй като два милиона поданици на кралицата заявили, че са се сближили с колега на събитието през декември. Хората на възраст между 25 и 34 години имат най-големи шансове да открият любовта на коледното парти, като 6 на сто от участниците в тази възрастова група споделили, че дори обмислят да резервират стая в хотел, където да продължат празничния флирт.

Изследването установило още, че на над един милион британци им се е случвало да извървят "разходката на позора" - да отидат на работа на следващия ден със същите дрехи, с които са били вечерта, допълва БГНЕС.

6% признали, че спят на публично място като автобусна спирка или гара след коледното парти в офиса.

"След дългите работни часове и предпазливите разходи през годината е разбираемо, че усърдните британци искат да се отпуснат и коледното парти е идеалната възможност за това. Но макар да няма нищо лошо в това да попрекалите, ако се озовете в смущаващо положение, телефон под ръка може да ви помогне да се измъкнете бързо и лесно - от наемането на такси до откриването на хотел с едно кликване на бутона. Така няма да ви се налага да се обяснявате на колегите си на следващия ден", заяви говорител на приложението за мобилни телефони Hotels.com, което осъществило изследването.