Десетки хиляди са заразените от новия коронавирус, въпреки драконовските мерки на китайските власти. Източната провинция Джъдзян е втората с най-много случаи на заболели, което наложи блокирането на не един град в нейните рамки. 

25-годишната мароканка Илхам Мунсиф е една от над 60 млн. души в Китай, които живеят под домашна блокада и чакат епидемията да премине. Тя се намира в град Чуджоу и е блокирана от дни в дома си. Вижте в канала "Social Virals" във vbox7:
 
Условията

"Не ми е разрешено да излизам извън кампуса, защото това са правилата на училището, в което работя. Който ги нарушава, може да бъде уволнен. Правилата са много строги", разказва тя пред Euronews.
 
Денят

"Животът е много скучен под блокада. Ставам сутрин, чета новините и разказвам на последователите ми в Instagram какво се случва", допълва тя. И наистина - в профила ѝ няма да видите актуални снимки след блокадата, но в story-тата ѝ има много истории от живота по време на епидемията.
 
"Разказвайки в Instagram чувствам, че времето минава по-бързо, държи ме ангажирана", добавя Илхам. През останалото време тя чете книги, гледа филми или тича за здраве из кампуса. "Навън няма никой, затова няма и риск да се заразя, докато тичам. А това е хубаво и важно за здравето ми".
 
Храната

Ихлам разкрива, че от две седмици насам не е ходила до никакви супермаркети. Когато ѝ е нужно нещо, моли колегите си, които не живеят в кампуса, да ѝ пратят нещо. Доставките стигат до входната врата на апартамента ѝ.
 
Емоционалното отражение

Новият начин на живот не е никак лесен, споделя тя. Прекарва дните си сама, няма възможност да се вижда с приятели, липсват ѝ съвсем базови неща като разговора с хората. "Не мога да си представя живота си без интернет сега. Но пак не е същото", допълва Илхам. 
 
Какво предстои?

Илхам вярва, че ще си седи блокирана в апартамента дълго време. Казва, че няма нищо против, тъй като така се чувства по-сигурна.