Били Айлиш
Били Айлиш / Gulliver/Getty Images
Били Айлиш, която триумфира на наградите "Грами", ще пее на предстоящата церемония за водещите киноотличия "Оскар", предаде Ройтерс, позовавайки се на организаторите.

Преди броени дни 18-годишната Айлиш спечели пет "грамофончета", в това число и четирите основни награди - за албум, запис и песен на годината, и за най-добър нов изпълнител.

Попсензацията Били Айлиш се борила с депресията години

С постижението си американката стана едва вторият изпълнител след Кристофър Крос през 1981 г., "обрал" в една и съща нощ основните призове "Грами".

Били Айлиш и американската Академия за кинематографично изкуство и наука, която присъжда Оскарите, оповестиха в социалните медии, че младата звезда на музиката ще излезе на сцената на театър "Долби" за "специално" изпълнение.

„Грами“: Били Айлиш обра наградите в Лос Анджелис, посветиха вечерта на Коби

Наградите на киноакадемията ще бъдат раздадени на 9 февруари.

Съобщението, че Били Айлиш ще пее на наградната церемония породи предположения, че тя ще представи за първи път тематичното парче от новия филм "Смъртта може да почака" от поредицата за Джеймс Бонд. По-рано през месеца беше оповестено, че именно Айлиш е избрана да напише песента в съавторство с по-големия си брат Финиъс О'Конъл и да я изпълни.

Тийн сензацията не е включена в списъка с изпълнители, които ще представят номинираните за "Оскар" композиции в категорията за песен от филма, включващ Елтън Джон, Идина Мензел, Синтия Ериво, Ранди Нюман и Криси Мец.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА