Синият отбор победи в Шампионската лига на шараните през деня
Поредното приключение с караваните на Hell’s Kitchen България се състоя на язовир Хераково, където Червените и Сините премериха сили в дневната битка с най-много обрати до момента в кулинарното състезание. На вечерната резервация в Синята кухня стана ясно, че Андреа не се справя без помощта на Николай, което провокира шеф Ангелов да изпрати симпатичната холандка на номинации.

Hells Kitchen България

Hells Kitchen България

Този път готвачите трябваше да изчистят, изпържат и издадат на перфектни порции общо 40 кг. шаран. В началото на дневното предизвикателство Червените заложиха на метода проба-грешка, докато Сините единствено се мотаха с порциите си. Добрите заготовки в Червената каравана дадоха сериозна преднина на жените, а при Сините Денислав бавно започваше да се адаптира към новия си отбор. В оспорваната битка обратите бяха на всяка минута, като най-големият сблъсък се случи накрая с изравнения резултат и последните решаващи порции на отборите. Шампионската лига на шараните приключи с победата на Сините.

Hells Kitchen България

Вечерята започна с запалени печки в двете кухни и шефмобили, на които Мариела и Камен получиха лични инструкции от су-шефовете за приготвянето на авторския специалитет на шефа. Мариела спаси съотборниците си с идеята си за амюз буш, а при Сините си личеше наближаващия конфликт между Николай и Денислав. Заявката на Андреа да бъде силна жена в мъжкия отбор беше опровергана от чаша бяло вино и изгонването на Николай в общежитието. С напредването на вечерта шеф Ангелов упъти също така Андреа и Камен вън от кухнята на Сините, а Валентина от Червения отбор получи последно предупреждение за грешките си. Опълченците на Синята кухня не се предадоха, но шефът им посочи вратата, докато Червените издадоха последните си поръчки на магия. В Синия отбор номинирани бяха Денислав и Николай, но шеф Ангелов избра да връчи оранжевата престилка на Андреа.

Hells Kitchen България

 

Какво ли очаква готвачите в кухнята на Ада? Кой друг ще отиде на номинации? Дали Сините ще се сбогуват с единственото момиче в отбора си тази седмица? - разберете в следващия епизод на Hell’s Kitchen Bulgaria събота вечер в 20:00 часа по NOVA.

Следете всичко за Hell’s Kitchen Bulgaria на Facebook страницата и Instagram профила на риалити формата.