/ ThinkStock/Getty Images
Създаването на приспособления, предназначени за директно имплантиране в човешкия организъм, може да се превърне в един от следващите етапи на технологичното развитие и да предизвика интереса на бизнес средите, предаде ТАСС. Това заяви в Ню Йорк американската предприемачка и инвеститор Дженифър Форстдад, специализирала се в сферата на иновациите.
 
Как ще изглежда светът през 2030 година?

Тя констатирала, че напоследък все по-често се появяват нови изобретения и разработки. Според нея един от следващите етапи на развитието в технологичната сфера може да е свързан с "имплантирането на малки устройства в телата ни".
 
Импланти под кожата ще улесняват живота ни в бъдеще (ВИДЕО)

"Това звучи неправдоподобно", отбеляза Форстад. Тя освен това напомни, че предприемачът Илон Мъск вече е съдействал за създаването на нова американска компания "Нюралинк", която по мнението на експертката ще работи именно в тази сфера. "Смятам, че ще се появят и други компании", допълни Форстад.
 
Футуролог прогнозира: Към 2050 година хората ще станат безсмъртни

Тя призна, че скоковете в технологичното развитие винаги предизвикват страх и безпокойство.

След 30 години ще учим нови езици с гълтане на хапче

"Дори само идеята, че устройство може да бъде имплантирано в мозъка, главата, тялото, предизвиква ужас у някои хора - сподели Форстад. - При това подобни устройства могат да помогнат на хората да изпълняват по-ефикасно задълженията си. Онова, което първоначално изглежда страшно, може да открие нови възможности."

И още прогнози за бъдещето:


След 30 години: дизайнерски бебета и секс за удоволствие

До 2050: Сексът с роботи ще е нещо обичайно

Изчислиха кога изкуственият интелект ще замени човека

Нобелови лауреати: Главните заплахи за човечеството са...

Илон Мъск: Изкуственият интелект може да доведе до световна война
БТА