След 30 години: дизайнерски бебета и секс за удоволствие
След 30 години: дизайнерски бебета и секс за удоволствие / ThinkStock/Getty Images

Сексът за разплод ще се окаже отживелица след около 30 години, когато ще бъдат използвани висши технологии за възпроизводството на човешкия род и раждането на дизайнерски бебета, пише в. "Сънди таймс".

След 30 години ще учим нови езици с гълтане на хапче

Мрачната прогноза е описана в книга на проф. Хенри Грийли от Станфордския университет. В творбата си "Краят на секса и бъдещето на човешкото възпроизводство" авторът твърди, че на традиционните полови сношения за разплод им остават минимум 20 и максимум 40 години живот. Хората в развитите страни ще спрат да правят секс с цел създаване на поколение.

Футуролог прогнозира: Към 2050 година хората ще станат безсмъртни

Вместо да се отдават на ласки в брачната постеля с цел размножаване, двойките ще посещават лаборатории, където учени ще правят деца за тях. Според Грийли, когато една двойка пожелае дете, в бъдеще мъжът ще доставя сперма, а жената - парче кожа. От него ще бъдат получени стволови клетки, които ще се превърнат в яйцеклетки и съответно ще бъдат изкуствено оплодени.

Шефът на Google Ерик Шмид предсказа: Интернет ще изчезне

Традиционният секс ще бъде оставен за удоволствие и забавление и ще се превърне в нещо като хоби. Той ще бъде освободен от функцията му за правене на деца. С дизайнерските бебета ще бъдат преодолени наследствените болести, грозотата, глупостта и т.н. Родителите ще конструират в бъдеще собствените си деца.Те предварително ще знаят колко здраво, умно и красиво ще бъде тяхното потомство.

Източник: БТА