/ ThinkStock/Getty Images
Служители на американското посолство в Лондон разпитаха потенциален терорист, който се оказа 3-месечно бебе, след като дядо му задраскал погрешно квадратче във въпросника за получаване на виза, съобщи британският в. "Гардиън".

Изданието пише, че дядото на Харви Кениън-Кейрънс по погрешка отговорил с "да" на въпрос "Имате ли отношение към терористична дейност, шпионаж, саботаж или геноцид". След това невръстният Харви бил извикан на разговор в посолството на САЩ.

"Не можах да повярвам, че не са видели, че това си е чисто и просто грешка и че 3-месечно дете не може да причини зло на никого", цитира вестникът 62-годишншя Пол Кениън, който искал да отиде с внука си на почивка във Флорида.

Харви обаче се държал безупречно по време на "разпита и нито веднъж не заплакал". Дядото бил изненадан от липсата на чувство за хумор у американските служители.

Като резултат от грешката семейството трябвало да похарчи още 3000 паунда за издаване на нови визи след първия отказ. Кениън нарече грешката си "много скъпа".
БГНЕС