Темата за присъствието на бащата по време на раждането е противоречива и могат да се чуят крайно противоположни мнения. Българските жени и мъже все още имат много резерви към това бащата да присъства по време на раждане.

Да приемем, че и за това в България не трябваше да се плаща допълнително – бихте ли взели таткото на детето с вас в родилната зала? Ако отговорът ви е „да“, значи мислите като Ася от канала на Vbox7 “Mamma Mia”. Ето няколко довода, които могат да ви убедят, че присъствието на мъжа в родилното всъщност е преживяване, което си струва да споделите с него:

Възможно е присъствието на мъжа да попречи на жената да се държи толкова свободно, колкото би искала или да се срамува от поведението си след това. Когато мъжът е в родилното, обикновено стои до вас, а не на мястото на акушер-гинеколога, така че няма поводи за притеснение.

Някои жени се притесняват, че мъжът им ще припадне. Не го жалете. Той може да ви оказва емоционална подкрепа, да се грижи се за вас – да ви подаде вода, да държи ръката ви.

Раждането е изключително преживяване. То наистина няма аналог за сравнение. Не лишавайте любимия мъж от това да го изживее с вас.

Привързано родителство: що е то? (ВИДЕО)

Всички мъже, присъствали на раждането на жените си, след това ги виждат буквално като богини и ги гледат с други очи – с повече любов и страхопочитание.

Дайте право на мъжа да има поглед върху нещата и своя гледна точка  - да види процеса от първо лице…и после да обсъждате чия версия е вярната.

И още:

Бебеносенето - една забравена традиция, която се завръща (ВИДЕО)

Коя е най-добрата възраст за раждане на дете?

Девет традиции около раждането на кралско бебе (СНИМКИ/ВИДЕО)

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук