Всяко нещо си има максимално допустим период на употреба или срок на годност.  Каналът "OMG Facts" във vbox7 показва 5 неща, които също имат срок на годност:

Слънчевите очила имат срок на годност

Да, колкото и изненадващо да е за мнозина, оказва се, че трябва да бъде предпазливи с очилата, които ползваме, за да пазим очите си от силното слънце. 
Функцията на слънчевите очила е да пазят очите ни от вредните UV лъчи. Тази защитна способност на стъклата се губи с времето. Ето защо е добре да инвестираме малко повече пари, когато си купуваме слънчеви очила, за да имат не само по-добра, но и дълготрайна защита. Препоръчително е да купуваме очила от доказани магазини и да се доверяваме на мнението на специалистите, с които е хубаво да се консултираме предварително.
 
Чаят също има срок на годност

Ако пиете чай, само когато сте болни, то най-вероятно той вече е загубил своите полезни свойства. Чаят не се разваля, като прясното мляко например, но според експерти след 2 години той губи своите полезни качества. Ето един бонус трик, за да запазите чая по-дълго - съхранявайте го във фризер за по-голяма ефективност.
 
Слънцезащитният крем също има срок на годност

Гледайте винаги срока на годност, който би трябвало да е посочен на опаковката. Ако все пак не е упоменат, експерти казват, че слънцезащитните кремове обикновено издържат до 3 години, след което спират да бъдат ефективни.
 
Гъбата за баня

С времето върху гъбата за баня, с която се къпете, се натрупват слоеве мъртва кожа и куп други микроби и бактерии. Затова експертите ни съветват да ги сменяме на всеки един-два месеца. Така че да си знаете, гъбите за баня също имат определена „продължителност на живот“.