Ако вярвате, че отношенията с колегите не са най-важната част от работата ви, тогава грешите. Изследванията показват, че ако имате приятелски отношения с колегите си, производителността ви се увеличава значително. Но когато започнем работа на ново място, може да допуснем грешки, които дори не забелязваме.

Каналът "Top Of The Tops" разкрива някои от грешките, които най-често се допускат на работното място:

Не запомняте имена

Известният лектор и писател Дейл Карнеги препоръчва ​​хората да се наричат с имената си от момента, в който се запознаят. Това е лесен начин веднага да запомните името на колегата си и заедно с това ще демонстрирате уважение към другия човек.

Не носите лакомства в офиса

Ако искате да направите нещо хубаво за колегите си и да си спечелите репутация на готин колега, може просто да донесете лакомства в офиса.

Не е нужно задължително да приготвите домашен десерт, въпреки че това със сигурност ще бъде оценено, но може да купите вкусни бисквити или солети за колегите си. Ако успеете да го превърнете в традиция и всеки от екипа да го прави, никога няма да сте гладни по време на работа.

офис
ThinkStock/Getty Images

Страхувате се да добавите колегите си в социалните медии

Ако искате да научите повече за компанията, в която работите и да бъдете приятели с колегите си, трябва да научите повече за техните интереси. Това със сигурност ще ви бъде и в помощ, когато търсите подходяща тема за разговор с колега. Важно е да не сте от хората, които разпространявате информацията, която получавате от други хора. Не искате да бъдете известни като клюки, нали?

Клюкарствайте за любов и секс в офиса, но никога срещу шефа

Опитвате се да общувате твърде много

Ще е чудесно, ако всички ви харесат от самото начало, но ако сте твърде натрапчиви и досаждате на колегите с присъствието си, може да ги отблъснете.

Опитайте се да разберете кои са хората, които наистина обичат да общуват повече и кои са тези, които са по-затворени. Така ще имате правилен и индивидуален подход към колегите си.

Не се опитвайте да създавате приятели бързо и не споделяйте прекалено лична информация за себе си.

Най-големите дразнители в офиса

Не следите езика на тялото си

Езикът на тялото е наистина важен, когато човек общува. Възможно е подсъзнателно да изпращаме сигнали, които нашите колеги да разчитат по различен начин. Тези сигнали може да ги накарат да спрат да общуват с нас.

Старайте се да бъдете по-често усмихнати, отколкото сериозни или тъжни.

офис колеги
iStock/Getty Images