/ iStock/Getty Images
Британската любителка на мотоциклети празнува 100-ия си рожден ден и разкрива тайната на своето дълголетие, съобщи Hull Live.

Роуз Федърстоун отпразнува важното събитие в старчески дом в покрайнините на родния си град Кингстън ъпон Хъл в Йоркшир. През военните години жената е работила като кондуктор в автобус, а след това в родилна болница и в авиокосмическата компания British Aerospace.

Пенсионерката разказа, че любимите ѝ занимания през свободното време са каране на мотоциклети със съпруга си и плетене. Като причина за дълголетието си Федърстоун посочи любимата си работа и активния начин на живот. „Моят съвет е да работите усилено и никога да не се отказвате. Но трябва да изпитвате удоволствие от това. И не се забърквайте в спорове, ако те могат да бъдат избегнати “, предупреди столетничката младите хора. Тя добави, че е важно също да използвате добър крем за лице и да не губите чувство за хумор.

В чест на 100-ия ѝюбилей Федърстоун получи поздравителна картичка от кралица Елизабет II, а персоналът на старческия дом организира специално парти, на което присъстваха роднини и приятели на героинята на деня.

 
БГНЕС