10 минути медитация всеки ден са достатъчни на човек, за да намали нивото на тревожност и да повиши концентрацията си върху текущите задачи
10 минути медитация всеки ден са достатъчни на човек, за да намали нивото на тревожност и да повиши концентрацията си върху текущите задачи / Thinkstock/Getty Images
Американски и канадски учени откриха, че 10 минути медитация всеки ден са достатъчни на човек, за да намали нивото на тревожност и да повиши концентрацията си върху текущите задачи, съобщи сп. "Коншъснес енд когнишън", цитирано от Лента.

12 съвета за справяне с мрачното настроение

Експертите стигнали до тези изводи, след като оценили влиянието на медитационната практика върху самочувствието на 82 доброволци. Участниците били разделени в две групи, които трябвало да изпълнят задачи на компютър. По-добре се справила групата, която по време на изпълнението на заданията се разсейвала, за да медитира.

Медитацията - изкуството да не правиш нищо

По време на медитация човек трябва да заеме определена поза и да прави дихателни упражнения. В резултат той постига състояние, в което се съсредоточава върху определено явление или предмет. Практиката е заимствана от древни индийски и китайски религиозни течения.
БТА