До всеки успял мъж стои една жена. Тази фраза е особено валидна, когато говорим за президенти. Целият свят очаква встъпването на Доналд Тръмп в длъжност като новия президент на САЩ и поради още една причина - новата първа дама, която е източноевропейка, бивш фотомодел и говори пет езика.

Новото първо семейство на САЩ: Три брака, пет деца и осем внуци (СНИМКИ)

У нас също очаквахме с нетърпение да разберем коя е ще е първата ни дама, след като пет години такава нямахме. Кои са тези жени и какво видяхме дотук от тях? Отговор на този въпрос дава NOVA.

Мелания Тръмп и Десислава Генчева - две жени, които ще виждаме често през следващите пет години, защото съдбата им е определила нелека мисия - да са до първия мъж на републиката. И двете са родени на Балканите, и двете на 47 години. И до тук с приликите.

Мелания е родена в бившата югославска република Словения и буквално е пример за американската мечта.

Севница, родният град на Мелания, ликува заради своята първа дама

На 16 става модел, на 18 участва във фотосесии в Париж и Милано, а на 26 вече е в Ню Йорк. Там, по време на парти, среща Доналд Тръмп, с който през януари ще се настанят в Белия дом. Мелания е третата съпруга на милиардера.

Десислава Генчева е родена в Бургас.Завършила е английска гимназия, а след това финанси и маркетинг. Работила е като пиар на Румен Радев във ВВС. Тръгва си с него, когато той подава оставка и се отдава на кандидат-президентската му кампания. Официално му е съпруга от август тази година.

И за двамата това е втори брак. Първият й съпруг е депутатът от БСП Георги Свиленски, от когото има син. Така с двете деца на президента от предишния му брак, децата на двойката стават общо три.

Мелания също беше плътно до съпруга си в кампанията. През юли тази година словенката изнесе реч. Части от нея се оказаха копирани от реч на Мишел Обама. След този гаф настоящата първа дама бе посъветвана да си остане вкъщи.

Трите грешки на Мелания, които можеше да навредят на Тръмп (ВИДЕО/СНИМКИ)

Очевидно издънката не попречи на съпруга ѝ да спечели, а той самият намери начин да се пошегува. Освен с този гаф, по-консервативните ще трябва да се примирят и с още нещо - тя ще е първата първа дама, позирала гола за списание.

Как премина кампанията за Генчева? Появиха съмнения за конфликт на интереси от времето, когато двойката работеше заедно във военновъздушните сили. Беше критикувана за острите ѝ коментари във Facebook по повод издигането на кандидатурата на Цецка Цачева.

Реакция предизвикаха и острите коментари на Генчева във Facebook в деня, в който Цецка Цачева беше посочена за кандидат на ГЕРБ.

"Що си мисля, че и досега си имахме президент жена?! Майка на нацията", написа тогава първата дама в социалната мрежа. А след сълзите на Цачева по време на дебата с Радев запита риторично: "Хормонален дисбаланс? Объркана съм!".

Още критики в социалните мрежи бъдещата ни първа дама получи и с първата си поява, след като Радев бе избран за президент - този път за избора й на пола с дължина над коляното.

Мелания Тръмп и Десислава Генчева  какво видяхме от бъдещите първи дами
netinfo
По всяка вероятност обаче Генчева ще спечели симпатиите на рокфеновете. Веднага след победата на съпруга си, тя публикува на страницата си във Facebook песен на групата Manowar с коментар: „Явно доброто побеждава не само в приказките. Особено, когато сме обединени около смислена кауза! А каузата в случая се нарича България! И е пълна със смисъл!".

Отвъд океана имаме една по-сдържана съпруга. Що се отнася за стила ѝ - вече я определиха като втората Джаки Кенеди.

Мелания Тръмп и Десислава Генчева предстои да застанат до съпрузите си през януари, когато българският държавен глава и американският президент ще положат клетва за вярност към родината.

Източник: nova.bg

снимки: Guliver/Getty Images, БГНЕС