Алексей Петров актуализира предложението си за кредитиране на бизнеса
Алексей Петров актуализира предложението си за кредитиране на бизнеса / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Алексей Петров актуализира предложението си кредитиране на бизнеса
45520
Алексей Петров актуализира предложението си кредитиране на бизнеса
  • Алексей Петров актуализира предложението си кредитиране на бизнеса

Чрез високите лихви на банките правителството на Борисов унищожи над 50% от малкия и средния бизнес в страната, обяви в Разград кандидат-президентът Алексей Петров. Той припомни, че от името на Съюза за стопанска инициатива е предлагал решение още преди 2 години.

Вариантът банките да намалят лихвите Алексей Петров предложил още преди две години. Сега го актуализира: „Един ресурс от държавните фирми да се прехвърли в държавната банка и тя веднага да започне да кредитира на нула процента (лихва) казвам днес, вече не говорим за средноевропейски, защото нещата са много на ръба на катастрофата. На нула процента, за да могат предприемачите да вземат едни заеми и да започне този оборот, който не се случи тези две години. Повече от 50 процента от фирмите от малкия и средния бизнес Борисов ги унищожи и затова се задълбочава безработицата", каза Петров.


Екипът на независимия кандидат за държавен глава има решение и за проблема с контрабандата. По думите му президентът има достъп до всички служби - разузнаване, контраразузнаване, ДАНС. „Може да получи изпреварваща информация, може да каже на управляващите този и този, заемащи висши държавни длъжности, покровителстват кражбата на 2,5 млрд., спрете. И ако това не се случи, следва другата възможност: обръщение към нацията за случилото се. Уверявам ви, че когато президентът се обърне за такова нещо към нацията и управляващите или депутатите в парламента неглижират подобно обръщение, си мисля, че може да им стане много жега", каза Петров.