снимката е илюстративна
снимката е илюстративна / БТА
Слагат специални гъвкави ограничители на Прохода на Републиката. Дейностите от южната страна на Хаинбоаз вече са приключили, а от северната се очаква да стартират преди началото на есенно-зимния сезон, съобщи пред радио "Фокус“ инж. Венцислав Ангелов, директор на ОПУ – Велико Търново.

Нито една жертва или тежка катастрофа в Кресненското дефиле след поставянето на колчетата

"Към момента обезопасяването на Прохода на Републиката е завършено на 50%. Предстои на територията на ОПУ – Велико Търново да завърши пътната маркировка, която е една червена лента с две пътни бели ивици. Целта и е да покаже на шофьорите, че изпреварването в дадени участъци е категорично забранено. Това са отсечки с висока концентрация на пътни инциденти и цел обезопасяването им ще бъдат монтирани на нашата територия гъвкави ограничители, с които да намалим пътно-транспортния травматизъм“, обясни инж. Ангелов.

Той допълни, че ограничителни ще има и в селата Поликраище, Самоводене и Раданово

Монтирането им няма да наложи спиране на движението изцяло, но то ще бъде затруднено, тъй като ще има временна организация за периода на ремонта.

АПИ започва обезопасяване на опасен участък от пътя Велико Търново - Търговище

Подобни колчета вече има в Кресненското дефиле, а след тяхното поставяне няма нито една сериозна катастрофа и смъртен случай.