/ БГНЕС
Европа трябва да е сигурна, просперираща и с високи доходи. Това заяви премиерът Бойко Борисов, който малко преди 15:30 ч. упражни правото си на глас в училището в Банкя. Той заяви, че резултатите от социологическите агенции трябва да се публикуват в медиите.
 
„Това е лицемерие. Не само, че трябва да ги публикуват, а трябва всяка една агенция, която е лъгала през този месец, като излязат резултатите, медиите да пишат коя от тях не е познала резултатите или е давала лъжливи надежди или преднина на еди кой си“, коментира премиерът.

Бойко Борисов гласува
БГНЕС

За какво гласуваха политическите лидери?
 
Трябва да има справедливост, не може да се лъже така безогледно и да се взимат огромни пари оттук-оттам, за да внушават нещо по време на кампанията. Честността е най-важното нещо. Хубаво е да си има, който си иска“, допълни той.

Бойко Борисов гласува
БГНЕС

Каква е избирателната активност в страната?
 
„Аз не ги гледам агенциите и днес съм забранил да ми казват резултати. Като мине 20:00 ч. първо трябва да се види къде какво е по градовете и селата, възрастовите граници, да си направят партиите изводите, за да си продължат реформите в партиите. Ако има отговорни политически лидери, вляво, вдясно, в центъра, вторник започват финалните разговори за важните постове в ЕС - парламент, съвет, президент на ЕК, структуриране на мнозинства. Всички тези гласове и евродепутати, които ще отидат от България, къде и как ще се включат, къде България ще има полза - толкова много работа има“, коментира още Бойко Борисов.

Бойко Борисов гласува
БГНЕС

Без сериозни нарушения засега в изборния ден

Засега няма сериозни сигнали за нарушения, посочи още премиерът.

Бойко Борисов гласува
БГНЕС