100 процента поръчката срещу Алексей Петров е сериозна. Това заяви в интервю за Лора Крумова по Нова телевизия Златомир Иванов-Баретата във връзка с неуспешния опит за атентат срещу Петров.

"Атентат с гранатомети е нормално да се води като тероризъм. Явно не е толкова трудно да се намери гранатомет в България. Тези, които са го направили, са сърцати момчета. Навили са се да го направят на такова място по това време - при охраната на Алексей, и то пред дома му. Според мен не са знаели как се работи", коментира Иванов.

"Не исках да давам интервю, защото после всеки започва да си интерпретира по свой начин нещата. С Алексей отдавна сме си изяснили нещата. Двамата сме познати и приятели отдавна. Нямаше как да не реагирам след абсолютната лъжа, излъчена от вашата телевизия, за среща между мен, Алексей и още няколко души. Аз съм под домашен арест. Ние с Алексей сме се виждали малко след като излязох от болницата. Той е идвал у нас веднъж. Съгласен съм да ме сложат на детектор на лъжата", обясни Баретата пред Лора Крумова. И сподели, че въпреки че не се виждат често, двамата с Алексей Петров са добри приятели.

Второ неуспешно покушение срещу Алексей Петров

„Той е доста прозорлив, умен мъж и ще разбере кой стои зад стрелбата", убеден е Златомир Иванов.

За "Комбина" той разказа, че двамата се запознали, когато Алексей вече не е бил в редиците на МВР. Запознали се в плувен комплекс "Спартак" в столицата, когато Петров държал зала по карате и център за възстановяване. Направили застрахователно дружество, а после се разделили.

"Ако се наложи да си помогнем, ще си помогнем, няма да си пречим", категоричен беше Баретата.

На въпрос има ли връщане в мутренските времена, той отговори: "В мутренските времена нямаше толкова убийства, по-скоро щяха да те набият. Ако някой реши да прави нещо, той си слага главата в торбата и го прави".

"Аз съм на финала на едното дело срещу мен с достатъчно травми. Достатъчно проблеми си имам с правораздавателните органи и нямам гръб от никого, за да си позволя да направя нещо, което ще доведе уликите до мен. Не съм чак толкова тъп или толкова брутален и безпардонен. Нямам никакъв интерес да ми замесват името в глупости", обясни Златомир Иванов.

Той разказа още, че от покушението срещу него пред Съдебната палата преди две години има десет белега, единият от които в главата: "Отнесъл ми е част от скалпела. Просто късмет, че съм оцелял", каза той.

"Казах си, че трябва да издържа до болницата. Там съм припаднал. Когато ти е писано, че ще живееш, то се случва. Това е голям стрес за организма. След това приемам нещата от живота по-философски. Когато стреляха срещу мен, ме беше яд, че се случи точно пред Съдебната палата и не съм го предвидил. Аз си знам за мен кой е бил", добави той.

Алексей Петров: Стрелбата срещу мен е грешка

Относно атентата срещу Алексей Петров Баретата заяви: "Не мога да разбера дали е нарочно направено, или много са бързали. Те са предоставили ДНК-то си и отпечатъците си. Или е насочено срещу някого. Колата е купена за 800 лв. от старци и има описание на купувача няколко дни преди това. Те са достатъчно смели да стрелят срещу Алексей, а са толкова немарливи да не могат да си запалят колата. Ако си тръгнал да правиш такова нещо, ще гледаш да си вземеш парите, които определено няма да са толкова малко", казва Иванов.

"Ако стрелците имаха военно образование, щяха да знаят как се стреля с РПГ - за разстоянията, които са необходими, за да се стреля с такова оръжие. Ако е станал взрив, и те щяха да пострадат", заключи Златомир Иванов-Баретата.

Очаквайте втората част на интервюто със Златомир Иванов-Баретата следващата неделя - 8 ноември - в предаването „Комбина".

Източник: Novanews.bg