Алексей Петров: Стрелбата срещу мен е грешка
Алексей Петров: Стрелбата срещу мен е грешка / снимка: БГНЕС, архив

„Стрелбата срещу мен е грешка. Оставам на това мнение. Няма нищо конкретно”. Това заяви Алексей Петров в коментар на опитът за атентат срещу него, извършен в тази сутрин в столичния квартал „Кръстова вада”.

Пред Нова телевизия бизнесменът заяви, че не е получавал заплахи и нямал подозрения за това, че ще стане мишена на покушение. Не смятал, че причина за нападението са бизнес делата му.

Тази сутрин стрелба в района на бул. "Черни връх" вдигна на крак полицията. Мишена на неизвестните нападатели бил бизнесменът Алексей Петров. За нападението полицията издирва червен „Опел Астра“, за който има свидетелства, че е бил на мястото на стрелбата.

Алексей Петров е подсъдим за ръководител на организирана престъпна група, след като през февруари 2010 г.  бе задържан в рамките на операция „Октопод“. Той бе обвинен в създаването и ръководенето на организирана престъпна група за рекет. През 2011 г. делото беше внесено в Софийски градски съд (СГС), където се разглеждаше от съдия Румяна Ченалова. След освобождаването ѝ от съдебната система обаче процесът започна от начало в новосъздадения Специализиран наказателен съд.

През септември прокурорът Светлозар Костов си направи отвод от процеса с аргумента, че не се чувства безпристрастен. Специализираният наказателен съд прие отвода му и прекрати заради изтекла давност едно от обвиненията срещу основния подсъдим Петров.


Бизнесменът става мишена за втори път, след като на 15 август 2002 г. бе прострелян в гърдите и крака на излизане от офиса му в сградата на столичния басейн "Спартак". Тогава се разбра и за друг опит за покушение срещу бившата барета - от 1999 г., който обаче се смята за случайност и ненасочен към него.

Източник: Novanews.bg