Вицепремиерът за подготовката на българското председателство на ЕС в служебния кабинет "Герджиков" Деница Златева
Вицепремиерът за подготовката на българското председателство на ЕС в служебния кабинет "Герджиков" Деница Златева / БГНЕС
Върху мен не е упражняван политически натиск за смяната на борда на директорите на НДК, не съм упражнявала "политически чадър" върху нито един член от екипите за подготовка на председателството на България на Съвета на ЕС.

Боршош отказва да се яви пред депутатите по казуса НДК

Това заяви бившият вицепремиер по подготовката на председателството в служебното правителство Деница Златева, която беше изслушана на заседанието на Временната комисия, която установява факти и обстоятелства при разходването на средства, предоставени целево на НДК за събитието.

От самото начало на мандата на служебното правителство ние заявихме, че ще гарантираме приемственост на екипите. Това беше и единственият аргумент, с който изпълнителният директор не беше сменен - той и екипът му се занимаваха оперативно с подготовката на сградата на НДК за нуждите на председателството, посочи Златева. Тя добави, че по време на мандата не е бил сменен нито един от хората, които се занимават с подготовката на всички нива.

Отсъствието на Боршош предизвика бурни реакции в комисията по казуса НДК
 

Вицепремиерът за подготовката на българското председателство на ЕС в служебния кабинет "Герджиков" Деница Златева
БГНЕС

Заверка на годишен финансов отчет не дава пълен, безграничен, неограничен имунитет на съвета на директорите, заяви Деница Златева.
 
По думите й одитът за заверка на годишния финансов отчет потвърждава финансовата политика на дружеството, че са спазени изискванията на международните и българските счетоводни стандарти.

Боршош пратил писмо до парламентарната комисия по казуса НДК

Златева добави, че финансовият резултат на НДК за 2016 г. е подобрен с близо 1 млн. лв., или 30 процента спрямо 2015 г. Това не означава, че членовете на съвета на директорите са освободени от наказателна или административна отговорност, заяви бившият вицепремиер.
БТА