/ Sofia Photo Agency, архив
Неявяването на бившия шеф на НДК Мирослав Боршош на заседанието на комисията в парламента, която установява как са разходвани средства, дадени за българското председателство на Съвета на ЕС, предизвика бурни реакции. Днес Боршош трябваше да бъде изслушан от депутатите по темата. Самият той заяви по-рано в профила си във Фейсбук, че няма да се яви пред народните представители.  

Боршош пратил писмо до парламентарната комисия по казуса НДК

Депутатът от БСП Румен Гечев заяви, че неявяването на бившия шеф на НДК пред народните представители, за да бъде изслушан, е скандално и показва незачитане на парламента.
 
Боршош отказва да се яви пред депутатите по казуса НДК
 

Народният представител от БСП Румен Гечев
БГНЕС, архив

 "Г-н Мирослав Боршош върти на пръста си вицепремиери и премиери, не зачита парламента, какво повече да кажа - скандално е", каза народният представител от БСП Румен Гечев по време на заседание на комисията в НС, която установява как са разходвани средствата в НДК.
 
Управляващите крият г-н Боршош, това е заключението“, заяви той. „Г-н Боршош има държавни пари да се появява по билбордове в цяла България, но не идва в парламента, за да каже истината“, посочи Гечев.
 
Мирослав Боршош вече официално с обвинение
 

Народният представител от ГЕРБ Тома Биков
БГНЕС, архив

"Нека да не си прехвърляме чий е г-н Боршош. Той има 18 години, преценил е да не дойде. Ние искахме да дойде, защото сме се подготвили", каза народният представител от ГЕРБ Тома Биков.
 
„Г-н Боршош колкото е наш, толкова е и ваш, нали? Това ще стане ясно в изслушването“, коментира Биков.
 
Дончев бил около час на разпит за НДК, не бил притеснителен

„Бяхме подготвили въпроси към г-н Боршош и щяхме да му ги зададем“, посочи той. „Бъдете убедени, че тези въпроси щяха да бъдат много по-адекватни от вашите“, се обърна той към БСП.
Фокус