Мирослав Боршош
Мирослав Боршош / БГНЕС, архив
Бившият шеф на НДК Мирослав Боршош няма да се яви днес пред депутатите от временната комисия, която установява фактите и обстоятелствата за разходване на средства, предназначени за НДК заради българското председателство на Съвета на ЕС. Това обяснява самият той в профила си във Фуйсбук. Боршош разкрива и мотивите си да не вземе участие в заседанието на комисията.
 
Мирослав Боршош вече официално с обвинение

Той отбелязва, че заседанието, на което трябва да бъде изслушан, е преместено с ден по-рано, за да бъде готов според него докладът на 25 юли.
 
Мирослав Боршош се оттегля от НДК докато текат проверките

Боршош твърди, че депутати от комисията си позволили преднамерени и крайни изказвания, преди да чуят неговите обяснения. Също така ексшефът на НДК отбелязва, че комисията е провела 4 заседания за 21 дни от създаването си, при положение че по думите му трябва да се запознае с огромен обем документи и гледни точки.
 
Казусът НДК 

Боршош смята, че решенията, взети в такива кратки срокове и в условията на медиен натиск, не могат да бъдат безпристрастни и обективни.

В този смисъл, имам основателни съмнения относно добросъвестната работа и заключения на комисията, както и относно непредубедеността на някои от нейните членове, казва той.

Вижте какво още каза Боршош в профила си във Фейсбук:
 

Днес трябваше да взема участие в заседанието на Временната комисия в НС, свикана за установяване на факти и обстоятелств...

Публикувахте от Miroslav Borshosh в 24 юли 2017 г.
Миналата седмица прокуратурата повдигна на Боршош две обвинения - за нецелесъобразно разходване на средства и безстопанственост. Според обвинението над 1,7 млн. лева от парите, дадени на НДК за европредседателството ни, не са изразходвани по предназначение.