Александър Златанов
Александър Златанов / БГНЕС
Към следващия бюджет са предвидени средства за повишаване на заплатите на работещите в центровете за спешна медицинска помощ и регионалните здравни инспекции, каза пред журналисти заместник-министърът на здравеопазването Александър Златанов. Златанов участва в среща с представители на фармацевтичните среди, на която се обсъжда проблемът с недостига на лекарства.

Нашите разчети са предоставени в Министерството на финансите, за да ги съобразят с новия бюджет. В зависимост от това дали ще има удължаване на срока на сегашния бюджет, или ще има нов бюджет, „чисто технологичен е проблемът кога и как ще бъдат гарантирани тези увеличения. Те имат право, говорили сме с тях, със синдикатите, много срещи се проведоха, стигнали сме до някакви решения, които според мен ще задоволят техните искания, така че това предстои“, допълни Златанов.  

„Мълчалив, но оглушителен протест“: Спешните медици пускат сирените

През октомври министърът на здравеопазването в служебното правителство Асен Меджидиев каза, че в новия бюджет са заложени над 55 млн. лв. за трайно и устойчиво увеличение на заплатите за следващата година за работещите в сектора на спешната помощ и работещите в регионалните здравни инспекции.
БТА