/ iStock/Getty Images
През празничния ден над България облачността ще е променлива, след обяд над югозападната половина ще е по-често значителна и на отделни места ще превали слаб дъжд. Ще бъде ветровито, с умерен и силен вятър от изток-североизток. Дневните температури ще се понижат още и максималните ще са между 20° и 25°.

На 6 септември е обявено предупреждение от първа степен (жълт код) за силен вятър в 6 области у нас. Жълтият код е в сила за областите Кърджали, Хасково, Ямбол, Бургас, Варна и Добрич.

НИМХ

Преди обяд над планините ще бъде предимно слънчево, но в сутрешните часове по върховете ще е мъгливо. След обяд в масивите от Западна България и Родопите ще има по-значителни временни увеличения на облачността и на отделни места ще превали. Ще духа умерен до силен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 15°, на 2000 метра - около 8°.

iStock/Getty Images

В сутрешните часове по южното крайбрежие все още ще има значителна облачност, но ще се разкъса и намалее. На север ще е предимно слънчево. След обяд ще има временни увеличения на облачността, но ще е почти без валежи. Ще бъде ветровито с умерен до силен вятър от изток-североизток. Максимални температури на въздуха: 21°-24°. Температурата на морската вода е 24-25°. Вълнението на морето ще бъде 3 - 4 бала.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред ще намерите на Sinoptik.bg
НИМХ