Жена инсценира отвличане и изнасилване заради пиянство
Жена инсценира отвличане и изнасилване заради пиянство / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Служители на Девето РУП и техни колеги от Столичната дирекция разкриха инсценировка на отвличане и изнасилване, съобщиха от МВР.

Сигналът бил подаден на 29 октомври от 52-годишна жена. Тя разказала, че предната вечер след 19.00 ч., докато вървяла към метростанция „Люлин”, близо до спортната зала била нападната от двама маскирани мъже. Те й дръпнали чантата, вързали й очите и я натикали насила в паркирана наблизо кола. По нейните думи, пътуването продължило повече от час. След това вървели през тревиста местност и влезли в порутена постройка с мазе.

Жената разказала, че била изнасилена и от двамата мъже, след което те я изоставили сама. Впоследствие излязла оттам, вървяла пеша и стигнала до изхода на град Драгоман. Там се качила на стоп в автомобил на непознат и му разказала, че е ограбена, но той не предприел нищо. След слизането си от колата, вървяла пеша по магистралата към София, където срещнала полицай и му разказала, че е жертва на грабеж, но споделила, че не желае да сигнализира в полицията.

„Жертвата” разказа още, че продължила пътуването с полицая. Служителите на КПП-то на магистрална полиция край Сливница също разбрали какво й се е случило, но след молбата й, че не желае да се оплаче, не предприели нищо. Накрая съобщила, че когато се прибирала пеша към дома си, открила чантата си на мястото на извършване на грабежа, установила липсата на портмонето, в което държала личната си карта и две дебитни карти.

Полицаите много бързо установили, че жената не е жертва на насилие след освидетелстване в Съдебна медицина. В хода на разследването станало ясно, че на 28 октомври вечерта изпила голямо количество алкохол и обикаляла сама в районите на Костинброд и Драгоман. Впоследствие изгубила портмонето си и тъй като се срамувала от пиянството си, съчинила историята с грабежа за пред семейството си. Материалите по случая били подготвени за доклад в Софийска районна прокуратура с молба за прекратяване на досъдебното производство.