/ БГНЕС
УЕФА наказа България с мач при закрити врати и глоба на стойност 75 000 евро заради расистките обиди срещу Англия в евроквалификацията, играна на Националния стадион "Васил Левски" на 14 октомври.

Мачът е на култовата за родния футбол дата 17 ноември, но за съжаление ще мине в изключително тъжната атмосфера. УЕФА ни наказа с 85 000 евро глоба и затворени изцяло трибуни за европейската квалификация срещу Чехия. Следващият мач за родните национали също ще се играе пред празни трибуни, съобщава Gong.bg.

 

 

На днешното си заседания това решение взе Дисциплинарната комисия на централата. 75 000 е санкцията за проявите на расова и друга дискриминация по време на мача с Англия (0:6) на 14 октомври, а 10 хиляди са заради освиркване на химна на гостите.
 

Очакваме тежката присъда на УЕФА за расисткия скандал  

 

Същата санкция от 10 хиляди евро има и за Английската асоциация, тъй като гостуващите фенове също не уважиха "Мила родино" преди началото на двубоя. БФС получи и предупреждение за втори мач без публика, което влиза в сила автоматично при допускането на какъвто и да е инцидент при организацията на мача с Чехия.

Докъде ще стигне напрежението в българския футбол? (ВИДЕО)

 

Очаква се родната централа да предприеме кампания за допускането на стадиона на деца до 14 г., което е позволено от УЕФА при такава санкция. За това ще помогне и сравнително удобният час на двубоя - 19 ч на 17 ноември.