Затварят досегашния път от Девин за Михалково
Затварят досегашния път от Девин за Михалково / снимка: Sofia Photo Agency

Досегашният път от Девин за село Михалково се затваря от 11.00 часа, съобщават от полицията в Смолян. Движението ще се осъществява по новото трасе Девин - село Лясково - село Михалково.

От Пътна полиция съветват водачите на МПС да шофират по този път с повишено внимание, тъй като продължават довършителни строително-монтажни работи (поставяне на предпазни огради, изграждане на водостоци, асфалтиране), в този участък има и продължителни спускания, които изискват шофиране със съобразена скорост, да бъдат внимателни и по отношение на работниците, които все още извършват дейности на пътя.

Водачите да се съобразяват и със светлинните сигнали на светофарите, поставени в този участък от пътя, указващи еднопосочно движение на места. Препоръчва се товарните автомобили да се движат по новия път в ранните сутрешни и в късните часове на денонощието, предвид прясно положения асфалт и високите летни температури. При констатиране на повреждане на пътната настилка ще се предприема спиране на движението за товарни автомобили по новия път, съобщават още от ОД на МВР в Смолян.