От началото на седмицата в цялата страна се извършват засилени съвместни проверки, насочени към водачите на товарни автомобили и автобуси, съобщиха от МВР.

Контролът се провежда от служители на „Пътна полиция“, Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация“ и Агенция „Пътна инфраструктура“.

МВР

Екипите следят за техническата изправност на превозните средства, обезопасяването и укрепването на превозваните товари, недопускане превишаването на максимално допустимата маса, спазването на времената за почивка от страна на водачите, използването на обезопасителни системи.

МВР

Засилени са проверките за употреба на алкохол и наркотични вещества. Те се провеждат по основните направления на придвижване на транзитно преминаващите през страната товарни автомобили, уточни главен инспектор Лъчезар Близнаков от отдел „Пътна полиция“ в Главна дирекция "Национална полиция".

МВР

„Действията ни са насочени към осигуряване на безопасността на гражданите, като не допуснем в трафика да се движат водачи и превозни средства, представляващи риск за всички нас.

Няма да позволим тези тежки машини да се движат по пътищата в страната, ако не са спазени всички условия за безопасното им движение“, категорично заяви гл. инспектор Близнаков и поднесе извинения към останалите участници в пътното движение за причиненото неудобство при придвижването им в днешния ден.