/ БГНЕС
Близо девет часа продължиха срещите в Министерския съвет. Срещаха се представители на голямата коалиция, както и на малката - Обединените патриоти.

Заседанието на коалицията „Обединени патриоти“ с участието на лидерите на ВМРО, Атака и НФСБ, приключи без посочено име кой ще замени на вицепремиерския пост подалия оставка Валери Симеонов.
 
По-рано следобед пръв сградата на МС напусна лидерът на Атака Волен Сидеров, придружаван от колегата си депутат Десислав Чуколов.

Волен Сидеров
БГНЕС

Сидеров си тръгна от заседанието на малката коалиция: Всичко изчистихме, всичко е прекрасно
 
Единственото, което каза, бе, че коалицията "Обединени патриоти" остава и кой ще бъде следващият вицепремиер, ще реши премиерът Бойко Борисов.
 
„Коалицията Обединени патриоти“ остава, няма никакъв проблем, не виждам защо се вълнувате. Оставаме във властта. Всичко изчистихме, всичко е наред. Всичко е прекрасно! Нямам нищо специално какво да ви кажа. Премиерът и вицепремиерите ще ви кажат останалото. Аз само един прост депутат. Благодаря за вниманието! Всичко е наред“, каза Сидеров.

Малката коалиция
БГНЕС

Тази сутрин лидерите на партиите от „Обединени патриоти“ проведоха среща с премиера Бойко Борисов. На обяд започна и заседанието на малката коалиция.
 
В сградата на МС освен лидерите на Атака, НФСБ и ВМРО, пристигнаха и депутатите от партията на Валери Симеонов - Борис Ячев, Християн Митев, Валентин Касабов и Славчо Атанасов.
 
За поста вицепремиер на мястото на Валери Симеонов към момента се спрягат най-много двама души - Мариана Николова, която към момента е началник на кабинета на вицепремиера в оставка, и депутатът Християн Митев. И двамата са юристи.