Скандал и уволнение в АЕЦ Козлодуй”. Шефът на охраната Пешко Караджов беше освободен след запис как заплашва местни полицаи, съобщава NOVA.
 
Караджов и негов приятел били хванати пияни в автомобил. Началникът на охраната в атомната централа започнал да отправя заплахи и да обижда полицаите заради това, че са съставили акт за шофиране в нетрезво състояние на неговия приятел.
 
Инцидентът станал в края на февруари, но записът излиза едва сега. Тогава шефът на охраната на атомната централа не бил санкциониран, но пък започнали проблеми и промени в районното управление. Това разказа и полицаят, качил клипа в интернет.
 
Днес в прессъобщение до медиите от Министерство на енергетиката съобщиха, че Пешко Караджов е освободен от поста началник на отдел "Физическа защита" в АЕЦ "Козлодуй".
 
Във връзка с разпространен видео материал премиерът Бойко Борисов е разпоредил на министъра на енергетиката Теменужка Петкова да извърши проверка по случая с непристойно поведение на служител на АЕЦ "Козлодуй", се посочва още в съобщението.
 
В рамките на вчерашния ден случаят е бил проверен и след докладване на премиера, е било взето решение за отстраняване на Караджов.
nova.bg