Задържаният за убийството на гарда на Митьо Очите остава в ареста
Задържаният за убийството на гарда на Митьо Очите остава в ареста / Dariknews.bg, Лалка Димитрова

Няма безспорни данни за това кой е открил стрелбата в ресторант „4 You" в Слънчев бряг на 8 юни, обявиха от Бургаския апелативен съд. С този мотив магистратите отхвърлиха защитната теза за неизбежна отбрана на 31-годишния Тодор Славов.

Последният е задържан за убийството на гарда на Митьо Очите - Александър. Задържаният бе конвоиран до съда при изключителни мерки за сигурност - през подземния паркинг и с бронежилетка и поиска да бъде пуснат под домашен арест.

Главният прокурор: В Слънчев бряг - едно море, а отдолу блато

Апелативният съд отхвърли молбата му и го остави под стража. Магистратите все пак уточниха, че защитата може да поиска изменение на мярката за неотклонение още утре при наличие на нови доказателства.

В съда бяха осветени и други неизвестни до момента детайли за събитията след фаталната нощ: Алексиев е застрелян в гръб с два куршума, проектилите, открити в тялото му, са от пистолета на Славов, а записите от видеокамерите в ресторанта липсвали. Собственикът на ресторант „4 You" Николай Иванов е взел със себе си записите от охранителните камери в ресторанта и ги е оставил у дома си. След това обаче някой друг ги е взел и сега изобщо не се знае каква е съдбата им.

Разследват следовател от Слънчев бряг за контакти с криминалния контингент

„Защо няма образувано нито едно производство, което е против обратната страна. Всички знаят за какво става дума. Но се оказва, че няма образувано производство за нито една хулиганска проява", коментираха адвокатите на Славов изявлението на главния прокурор Сотир Цацаров. Обвинител номер едно бе в Бургас в последния работен ден от седмицата и уточни, че към момента няма образувани производства срещу групата на Очите.

Още двама обвинени след стрелбата в Слънчев бряг

„Откъде са се взели доказателства, че хората на Очите не са били въоръжени? Една застрашителна група нахлува в едно заведение. Дори с ръце в джобовете да стоят, трябва да се изясни защо точно са там, каква е причината да са там", посочиха юристите.

Други новини от Бургас