Задържане под стража постановиха за убиеца от Сеслав
Задържане под стража постановиха за убиеца от Сеслав / netinfo

Аз не мога и не съм извършил това престъпление, каза пред състав на Разградски окръжен съд Радослав Пенев – Ачо, единственият обвинен за убийството на шефа на дивечовъдната станция „Сеслав”. Постоянна мярка „задържане под стража” постановиха магистратите. Пенев е в ареста от седмица заради изпълнение на влязла в сила присъда по друго престъпление.

Полиция обгради сградата на съда половин час преди обявеното време за гледане на мярката на неотклонение. За по-малко от 30 минути приключи съдебното заседание. Подсъдимият Радослав Пенев – Ачо не пожела да бъде сниман в залата. Каза само едно изречение пред магистратите, именно „Аз не мога и не съм извършил това престъпление”.

С мотив да не се укрие или извърши друго престъпление, държавното обвинение поиска за подсъдимия постоянна мярка „задържане под стража”. Защитникът, адвокат Димитър Димитров от Варненската колегия, представи медицинско свидетелство, че на Пенев предстои сърдечна операция и трябва да бъде наблюдаван от медицинско лице в мястото за изтърпяване на наказанието. Той обясни, че от затвора не може да извърши друго престъпление или да се укрие.

Условията в арестите през последните години се промениха значително, има и медицинско лице – коментира съдия Лазар Мичев. От събраните доказателства може да се направи обосновано предположения, че обвиняемият е извършител на престъплението, аргументира решението си магистратът.

Срещу 37-годишния рецидивист с три присъди за различни престъпления бе повдигнато обвинение за убийство в условия на опасен рецидив в понеделник, деня на погребението на Александър Македонски. Простреляният труп на шефа на Дивечовъдната станция „Сеслав” бе намерен ден по-рано, заровен в гора край село Равно. Македонски изчезна на 31 май вечерта. Разследващи установиха, че двамата с Пенев са имали общ бизнес – арендували са два язовира край региона.