Двама души са задържани след инцидента на пътя София-Перник, съобщиха за БТА от МВР.

Около 18.50 часа вчера е получен сигнал за грабеж на телефон от сергия за продажба на плодове на пътя в района между кв. “Владая“ и с. Драгичево.

Извършителите избягали с автомобил, но били последвани от потърпевшия, който произвел изстрели с въздушен пистолет, посочват от пресцентъра на вътрешното министерство.

На място на пристигнали екипи на полицията и са задържали двама мъже - на 20 и 24 години, от Хасково и Любимец - мъжът, който е стрелял и един от другата кола. Установено е, че те са имали криминални прояви. Спорът е възникнал за неголяма сума пари.

Предстои събраните материали да бъдат докладвани в Софийската районна прокуратура. В рамките на образуваното досъдебно производство криминалистите изясняват всички факти и обстоятелства около инцидента, допълват от МВР.

След скандал за пари: Гонка, нападение с нож и стрелба край Драгичево (ВИДЕО)

Според разказа на един от пострадалите пред NOVA, ситуацията се разиграла между две групи мъже край село Драгичево. След скандал за пари започнала гонка, последвали и изстрели.

Един от пострадалите разказа, че отишъл при мъж от Владая, за да вземе 200 лева - сума, която принадлежала на братовчедка му.

"След като ми даде парите, ми каза да изчакам и извади нож. Видя, че сме трима души и ни каза да си тръгваме. След което изтича до буса си, извади пистолет и започна да ни стреля", разказа младият мъж.

Единият от пострадалите е 18-годишният младеж, който е взел парите. Той е с леки наранявания. Прегледан от медицински екип, но не е бил хоспитализиран.